Svenska English 中国的

Våra livsmedel påverkar miljön både direkt och indirekt när de produceras och transporteras. Miljön berörs av aktiviteter i butikerna och genom avfallet som uppstår i konsumtionskedjan. Det händer mycket på miljöområdet även inom livsmedelsbranschen. Hur grödorna odlas, hur de förpackas, transporteras och hanteras har stor betydelse för livsmedlens miljöpåverkan.

  • Rent vatten för en växande befolkning
    Idag saknar omkring två miljarder människor säker tillgång till rent dricksvatten. En betydande del av världens vattenresurser är…
  • Världens första klimatneutrala tvättmedel
    ”För cirka tio år sedan frågade det svenska Konsumentverket ett antal konsumenter om vad de ansåg vara de viktigaste kriterierna vid…
  • Ny teknik minskar slöseriet med livsmedel
    Inom EU slänger vi varje år i genomsnitt 179 kilo mat per person och om ingenting görs så är trenden att det blir mer och mer mat som…
  • Renare värld med energieffektiv spis
    ”I dag orsakar giftig kolrök från matlagning fler dödsfall än malaria och det går åt sex ton trä till att producera ett ton träkol”,…
  • Bioraffinaderi minskar klimatpåverkan
    Går det att göra plast av jordärtskockor? Frågan låter kanske märklig men visst går det, något som professor Bo Mattiasson kan intyga.…
  • Förpackningsmaterial som reagerar på värme
    ”En optimal förpackning uppfyller kraven för produktskydd och sparar både pengar och miljö. Samtidigt måste den vara funktionell…
  • Färsk revolution i barnmatshyllan
    I Sverige säljs det varje år barnmat för omkring 1 miljard kronor. I många avseenden är branschen traditionell och barnmatsburkarna…
  • Tomatodling i industriell symbios minskar klimatpåverkan
    Kopplingen mellan mat och klimat är något som livsmedelsbranschen tar på allvar. Produktion och konsumtion av livsmedel ger utsläpp…
  • Säkrare mat från jord till bord
    Att ha tillgång till säker mat är ett grundläggande krav från konsumenter över hela världen, men i ett globaliserat samhälle har…
  • Ett bubblande företag
    Hos Simris Alg kan man tala om en bubblande verksamhet. Fredrika Gullfot och hennes kollegor odlar nämligen alger. Tvåtusen kvadratmeter…
Sida 1 av 3