Den prisbelönta cementsäcken D-SackTM upplöses i cementblandaren – bättre arbetsmiljö och mindre mängd avfall. Foto BillerudKorsnäs.

”Hållbara förpackningslösningar handlar om de positiva och negativa effekter förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet. Vi måste därför förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan och nyligen vann vår förpackning D-SackTM ett prestigefullt innovationspris inom hållbar utveckling”, berättar Mikael Strömbäck, som är Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

”D-Sack™ blev vinnare av Pulp & Paper International (PPI)-priset 2015 för innovation inom hållbara förpackningar. Juryn uppskattade särskilt att förpackningen visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning, eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan”, fortsätter Mikael.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad för ledarskap och visioner,

Förpackningen löses upp

BillerudKorsnäs utvecklade den nya säcken D-Sack™ i samarbete med världens största cementtillverkare LafargeHolcim. Efter drygt två års arbete lanserades förpackningen under våren 2015 och innovationen består i att säcken löses upp vid slutanvändningen. Den kastas direkt in i cementblandaren utan att öppnas vilket gör arbetet lättare för användarna och minskar miljöpåverkan.

”Den nya säcken bidrar till en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte uppkommer några tomma säckar försvinner kostnaden för avfallshantering. Mängden cementspill minskar också och säcken bidrar till att tiden för att hantera och blanda cementen optimeras”, konstaterar Mikael Strömbäck.

Den prisbelönta cementsäcken D-SackTM upplöses i cementblandaren – bättre arbetsmiljö och mindre mängd avfall. Foto BillerudKorsnäs. ”Det var en utmaning att kombinera säckens upplösbarhet med en fuktbarriär utan plastfolie. D-SackTM består av två lager vitt QuickFill papper och en patenterad fuktbarriär som gör att säcken löses upp när den utsätts för mekaniska påfrestningar och vatten i cementblandaren. Papperet tillverkas i pappersbruket i Karlsborg i Kalix och själva säcken tillverkas av Tenax i Tyskland, som här är underleverantör en underleverantör till BillerudKorsnäs. Målgruppen för produkten är framför allt byggnads- och anläggningsindustrin där det ställs stora krav på effektivitet och hållbarhet. I första skedet säljs säcken på den franska marknaden men den globala potentialen är stor”, menar Mikael.

Minskad materialåtgång

”Miljoner ton industriprodukter, livsmedel och djurfoder förpackas i säckar som tillverkas av våra säckkraftpapper. Vi använder hundra procent nyfiber från nordiska skogar vid tillverkningen, vilket ger papperet en unik styrka. Säcklösningarna kan reducera papperskonsumtionen med upp till 30 procent och öka fyllningshastigheten med upp till 25 procent. Den centrala delen utgörs av QuickFill®-serien av bruna och vita pappersprodukter som kombinerar hög styrka och hög porositet. Test och utveckling av nya säcklösningar sker främst i företagets Sack Lab i Karlsborg. Här finns en maskin för fyllning av cement, en helautomatisk fallprovare för säckar, en höghastighets termografi-kamera och en hel del annan utrustning för att kunna testa säckprestanda.

”Förmågan att utveckla nya förpackningslösningar baseras självklart också på den kompetens som hela Sack Solutions-teamet byggt upp och en nära samverkan med andra företag i värdekedjan för industrisäckar”, avslutar Mikael Strömbäck.

Artikeln publicerad i december 2015