fbpx

Återvunnet nylon i nya, hållbara strumpbyxor

En fossilbaserad, kortlivad produkt av ömtåligt material – för alla som någon gång råkat riva upp en maska låter hållbara strumpbyxor nästan som en självmotsägelse. Men en tillverkare vill ändra på det – med återvunnet nylon och zero waste-tillverkning.

Läs mer

En motvikt till mode

Hårt nischade produkter och snabba säsongsväxlingar är legio i klädindustrin. Men ett svenskt hållbarhetsinriktat outdoorvarumärke går mot strömmen: designfilosofin är slitstarka, mångsidiga kläder som tål att åldras med – och butikerna görs till nav för cirkularitet.

Läs mer

En katalysator när modeindustrin ställer om

Stiftelsen H&M Foundation verkar för hållbar utveckling och stimulerar textil innovationskraft. Det har lett till både en unik metod för att fiberåtervinna blandmaterial – och världens största innovationstävling för hållbart mode.

Läs mer

Vår miljö behöver innovationer. Vi samlar exempel på produkter som gör miljönytta när de används samt nyheter om vad svenska företag, idéer och tillväxt gör för att minska miljöpåverkan.

Jobbar ditt företag med miljöförbättring eller känner du till något annat företag som skulle vara intressant att läsa om här?

Nominera miljöförbättrare »